Projecten

Freule Julie / 2013 - 2014

Seizoen 2013-2014 heeft Stichting Improdium i.s.m. TOF Toneel het theaterstuk Freule Julie van de Zweedse toneelschrijver August Strindberg ten tonele gebracht. In 2013 was het precies 125 jaar geleden dat deze klassieker het daglicht zag. Freule Julie verhaalt over het op intrigerende wijze aantrekken en afstoten tussen man en vrouw, in het licht van de klassenstrijd tussen de adel en hun bedienden. Deze strijd is van alle tijden en spreekt extra tot de verbeelding in het decor van Neerlands cultureel erfgoed.

August Strindberg (1849 - 1912) was een van de meest toonaangevende toneelschrijvers van Zweden in zijn tijd. Gedurende zijn leven heeft hij vele toneelstukken geschreven die nog met grote regelmaat worden gespeeld. Het werk van Strindberg wordt gerekend tot het naturalisme.

Freule Julie werd mede mogelijk gemaakt door:
Prins Bernhard Cultuurfonds - Elise Matilde fonds - kfHein fonds - VSB fonds

Een bruid in de morgen / 2008 - 2009

Improdium heeft in het seizoen 2008-2009 het theaterstuk Een bruid in de morgen van Hugo Claus in Theater Kikker ten tonele gebracht. Het stuk vertelt het verhaal van de familie Pattini, een aan lager wal geraakt gezin dat hun tochtige appartement bewoont bij de gratie van de huisbaas. Zij zitten allen vast; in hun routines, in hun angsten en in hun wanhoop.
De enige uitweg uit deze uitzichtloosheid is het uithuwelijken van zoon Thomas aan de rijke nicht Hilda. Haar komst naar het huis zet een reeks gebeurtenissen in gang met een fatale afloop.
'Een bruid in de morgen' van Hugo Claus is een verhaal over familie, over hoop en wanhoop maar bovenal over liefde in haar meest fatale vorm